Trukkien reittejä optimoimalla merkittävä vuotuinen säästö!
Keräilyreittien optimointi ja tavaroiden paikkatieto Iiwarin järjestelmällä.

 

Yksi inhimillinen virhe keräilyssä ja trukki kulkee 30 sekuntia väärään suuntaan. Ei kuulosta paljolta, tämähän on ihan normaalia isoissa varastoissa. Mietipä, miten tämä kertautuu, kun trukit kuljettavat isossa varastossa 5000 rullakkoa vuorokaudessa. Ja sitäkin isompiakin varastoja toki on.

Jos nämä 30 sekunnin virheet saataisiin poistettua, tarkoittaisi se vuositasolla yli 300 000 €* säästöä. Tällaisesta työn optimoinnista pitäisi jokaisen kehitysjohtajan tai -päällikön olla kiinnostunut.

*Havainnollistava yksinkertaistettu esimerkki laskettiin näin:

5000 rullakkoa / vuorokausi x 30 sek (0,5 min) nopeampi reitti / rullakko = 2500 min / vrk = 41,6 h / vrk = 14583 h / v. (Olettaen, että varasto on toiminnassa 350 päivänä vuodessa)

Esimerkissä käytettiin laskennallista 23 €:n tuntipalkkaa.

 

Varaston keräilyreittien optimointi on mahdollista tavaroiden paikkatiedon avulla Iiwarin järjestelmällä.

Pienellä korjauksella on iso vaikutus!

Panostus sisätilapaikannukseen on panostus turvallisuuteen ja tuottavuuteen. Sisätilapaikannuksen avulla voidaan vähentää riskitilanteita ja optimoida materiaalivirtoja teollisuudessa.

Turvallisuuden varmistaminen sisätilapaikannuksen avulla on uusi merkittävä keino parantaa työskentelyolosuhteita. Vaaratilanteiden ennakoiminen ja välttäminen auttavat estämään työtapaturmia ja mahdollistavat töiden sujumisen halutulla tavalla.

Teollisuudessa paikannuksesta saadaan suuret hyödyt 

Sisätilapaikannuksen edelläkävijä on suomalainen Iiwari Tracking Solutions. Chief Operating Officer Esa Viljamaa näkee sisätilapaikannuksen tuomat parannukset turvallisuuteen niin teollisuudessa, rakentamisessa, kaivostoiminnassa, hoivapalveluissa kuin massatapahtumissakin.

”Iiwarin ohjelmiston avulla nähdään reaaliaikaisesti niin ihmisten kuin koneidenkin liikkumisreitit ja -nopeudet. Onnettomuudet ja yhteentörmäykset voidaan estää hidastamalla ennalta autonomisten koneiden nopeutta.”
Iiwarin COO Esa Viljamaa

Yksi tärkeä käyttökohde sisätilapaikannukselle löytyy Viljamaan mukaan raskaan teollisuuden huoltokatkoksista Teollisuuslaitosten huoltaminen on iso ja vaativa toimenpide, jonka aikana prosessiteollisuudessa laitokseen voi tulla satoja alihankkijoita. Tässä tilanteessa tarkka sisätilapaikannus auttaa hallitsemaan ja ohjaamaan tilannetta niin, että oikeat henkilöt ovat oikeaan aikaan oikeassa paikassa ja välttävät riskitilanteita. Alihankkijat voidaan paikannuksen avulla opastaa perille turvallisinta reittiä ja näyttää, missä huoltotoimia tarvitaan.

Sisätilapaikannuksella voidaan tunnistaa jokainen paikallaolija ja myös automaattinen in/out -kirjaus tuntikirjanpitoon on mahdollista.

Käyttömahdollisuudet laajenevat entisestään, kun paikkatietoon yhdistetään muuta antureiden avulla saatavaa tietoa.

Katso video (englanniksi):

Location matters in emergencies and in process optimization » 

Haluatko

 

Vähentää trukkien virheellisiä ajoja?

 

Navigoida tablettilaitteella trukit lähimmälle tuotteelle?

 

Simuloida varaston toimintaa optimaaliseksi?

Sisätilapaikannuksella tämä kaikki on mahdollista.

Ota yhteyttä »